top of page

Voetreflexologie

Voetreflexologie (niet te verwarren met voetmassage) is een drukpuntmassage van de reflexpunten van de voeten. Deze punten weerspiegelen organen en delen van het lichaam (=reflexie). Het is een natuurlijke en aangename methode en een volledig geaccepteerde vorm van manuele therapie. Voetreflexologie werkt aanvullend naar zelfgenezing en meer vitaliteit en geeft vaak onverwacht goede resultaten. Vandaar dat het meer is dan ontspanning alleen. 

De behandeltechnieken worden individueel afgestemd en kunnen zo op korte termijn al een toestand van verbeterd algemeen welbevinden geven.

Voetreflexologie is een techniek die al meer dan 5000 jaar bestaat en vooral in Azië grote populariteit kent. In Europa ontdekte rond 1900 de Engelse neuroloog Dr.Head het verband tussen op de huid uitgeoefende druk en effect ervan op de inwendige organen. Het is een aparte discipline binnen de complementaire gezondheidszorg die de nodige voorkennis en ervaring vergt. 

Bij mij zijn uw voeten in goede handen! Ervaar het zelf.

Hoe verloopt een sessie?

Tijdens een eerste consult leg ik uit wat voetreflexologie inhoudt en luister ik naar uw noden of problemen. 

Tijdens de sessie worden de voeten eerst losgemaakt met enkele ontspannende grepen, nadien worden de drukpunten van de voeten een voor een bewerkt, rekening houdend met de aangegeven probleempunten.

De sessie duurt ongeveer een uur.

Liefst losse kledij dragen, zodat ik tot aan de knie kan werken en u gemakkelijk ligt.

Enkele effecten na een sessie voetreflexologie: 

- totale ontspanning of relaxmoment, geeft terug energie

- verbeterd slaappatroon

- betere maag- en darmfunctie (ontgifting)

- herstel van fysiek en mentaal evenwicht

- verhoogde immuniteit

- betere bloed- en energiedoorstroming 

- harmonisatie van het centrale zenuwstelsel

Tarief: 50€ voor een behandeling van 1uur

 

 

bottom of page