top of page

Gezondheidsbegeleider - wat is dat eigenlijk?

Als Gezondheidsbegeleider geef ik advies om je gezondheid te bevorderen en behouden. 

Vanuit mijn kennis, ervaring en opleiding kan ik je helpen om een dieper inzicht in het functioneren van je lichaam en zijn zelfgenezend vermogen te krijgen. We leven in een tijd en cultuur waarin we overstelpt worden door misleidende reclameboodschappen en informatie over hoe en wat we moeten eten en doen om gezond te blijven. Ik help je door de bomen het bos terug te zien, en opnieuw te leren luisteren naar je lichaam en je hart.

Niet het behandelen van symptomen is belangrijk, maar het aanpakken van de oorzaak van een (ziekte)symptoom. Zodat je opnieuw, met vertrouwen in de kracht van je lichaam, in het leven kan staan. Dit leert je om een ziekte of tegenslag beter te verwerken en er sterker terug uit te komen.  

We moeten terug leren geloven in de kracht van de natuur en ons lichaam, die elke dag opnieuw weer voor ons klaarstaan, meestal zonder dat wij erbij stil staan....

Wat geven we ons lichaam als voedsel om sterk te worden, gezond te blijven en alles te doen wat wij ervan vragen? Superbenzine? Of diesel? Of toch eerder minderwaardige brandstof?

Merken wij nog wanneer ons lichaam om rust vraagt? Of wachten we tot de burn-out ons stopt?

Luisteren we bij keuzes die we maken ook naar ons hart? Of laten we ons enkel leiden door ons brein? 

 

Zoek de oplossing niet te ver, zoek ze bij jezelf! Veel (gezondheids)problemen lossen zich geleidelijk aan vanzelf op als je terug leert vertrouwen op je eigen kracht.

Ik kan jou daarbij helpen.

Samen maken we een analyse van jouw leefgewoontes en kijken waar het beter kan. Vaak is het al mogelijk met enkele kleine aanpassingen een grote verbetering in je welbevinden te verkrijgen.

Bel of mail me gerust voor meer info of advies over de passende behandeling

 

Claudia

bottom of page