top of page

Dieptemassage

Wat is dieptemassage? 

Wanneer werkt Dieptemassage?

Pijn is een signaal

Sport(blessures)

Wat is dieptemassage?

Het is een methode waarin gebruik gemaakt wordt van een specifieke massagetechniek (dieptemassage) die tot de diepste spierlagen, botten en het bindweefsel doordringt.

Wanneer werkt dieptemassage?

Dieptemassage werkt voor alle spiergerelateerde problemen, ook diegene die op het eerste zicht niet gelinkt zouden worden aan spierproblemen, komen in aanmerking om met dieptemassage te behandelen. Volgende hierna vernoemde ongemakken zullen u een beeld geven van de klachten waarbij manuele pijnbehandeling door dieptemassage doeltreffend is:

Hoofdpijn, Migraine, Oorsuizingen, Evenwichtsstoornissen, Pijnlijke schouders, Tennis elleboog, Carpaal-tunnel syndroom, Rugklachten, Heupklachten, Beenklachten, Achillespeesklachten, Knieklachten, Voetklachten, Spierkrampen, Stijve nek
Gewrichtspijn, Sportblessures, …

Pijn is een signaal!

Uiteraard wenst iedereen die met pijn geconfronteerd wordt, een zo snel mogelijke verlichting. Pijn wordt klassiek beschouwd als iets dat zo snel mogelijk moet worden onderdrukt. In het algemeen slaagt men daar ook goed in als het gaat over banale pijnen (hoofdpijn, tandpijn, …). Toch is het zo dat “pijn” een signaal is van het lichaam om duidelijk te maken dat er iets verkeerd gaat. Wanneer men dus enkel zorgt voor pijnonderdrukking, zal de oorzaak hiervan nog niet worden aangepakt.

Bij manuele pijnbehandeling door dieptemassage concentreert men zich juist wel op de oorzaak van de pijn. Heel vaak zijn deze pijnen een uiting van (emotionele) blokkeringen die zich vastzetten op het spierweefsel (vb. stress, emotionele trauma’s, fysieke trauma’s, …). Lichaam en geest vormen één geheel, dit is het uitgangspunt bij manuele pijnbehandeling door dieptemassage. Juist hierin schuilt het succes van deze methode.

bottom of page